A different point of view …

Asupra carui fapt? Sau asupra carui lucru? Pai …

Cand stai si cugeti :) multe-ti trec prin minte, pare-se ca. Stateam si ma gandeam la ceea ce fac eu in prezent. Facultatea de Informatica-Engleza. Sau asta imi e specializarea? Who cares? Ideea conteaza. Asadar ma invart intr-o lume a numerelor si a IF’urilor, a While’urilor si a :loop’urilor. Deci cum vine asta? Pai toti cei de langa mine sunt niste numere care umbla zi de zi, nimeni nu stie care’i par, care’i impar (cine e norocos, cine nu), care-i prim (mai special) sau care e numarul 1. Toate (numerele) se plimba in juru-mi evoluand de la cafeaua de dimineata pana spre seara, pana spre optul culcat, ceea ce voi, muritorii de rand il numiti infinit. Eu il numesc limita. Totul imi tinde spre limita infinitului …

Recent am implinit 19 ani. De fapt ziua mea este un Repeat de o suma Until suma ajunge la 365 de zile. In cazuri speciale, 366 de zile. Desigur acest Repeat este conditionat de IF’ul magic. IF traiesc pana cand suma=365 then implinesc si eu varsta care mi se cuvine dupa 1 an de truda pe pamant. Dar, totusi, faptul ca ma invart printre atatea numere, nu ma face un tip egoist? Inchis in sine? Sunt unic. 15, sa zicem. Ati mai vazut voi vre-un 15 pe strada? Eu cred ca nu. Azi stateam de vorba cu 24 si 73 si brusc m-am gandit la acest aspect. In munca mea de informatician de zi cu zi eu pe cine ajut? Scriu o insiruire de caractere si … atat. Singurul care pare sa le inteleaga este calculatorul. Daca am ajuns sa ma inteleg mai bine cu calculatorul decat cu ortopedul, e grav oameni buni …

Dar tu, doctorule, n-ar trebui sa razi. Tie ce-ti pasa? Esti inconjurat de lume, multa lume. Un George, un Mihai … un cadavru. Dar totusi, este si un Mihai. Si mandru trebuie sa fie doctorul, sa nu uit sa precizez. El isi stie rostul. Ajuta oamenii. Spunea cineva ca nu exista satisfactie mai mare cand vezi pe cineva care’ti iese din cabinet cu zambetul pe buze. Aceeasi persoana care acu doua saptamani iti sangera pe podeaua spitalului unde tu, doctore, faci minuni. Dentistii sa nu se simta mai prejos :) Pentru ca acel zambet se datoreaza in mare parte dentistului. Cine’si permite sa zambeasca cu doi dinti lipsa? :)

Singurul care nu-mi da inca dreptate este … Dreptul. :) Notar (la Renel :P ), avocat, judecator … in viitor, nu acum, sunt prea ocupati printre multimea de hartzogaraie ca sa isi mai ridice spranceana si sa auda punctul nostru de vedere. El stie ca trebuie sa-si apere clientul, sa puna stampila rosiatica sau sa bata fara mila … ciocanu de lemn :) Ei traiesc intr-o lume ce pare’se ca a apus. Ei se ghideaza dupa legea veche a Romei, invata de la primii imparati ce inseamna dreptatea.

––––-

Ar mai fi de spus, dar sper ca ati prins ideea :) E lumea in care traim vazuta din perspectiva unei meserii pe care ne-am ales-o si pe care o vom urma de acum inainte. Ca proaspeti studenti, sau nu :) cum vedeti viata voastra in viitor din acest punct de vedere? Ca model aveti aberatiile scrise de mine :P

Reclame

5 răspunsuri to “A different point of view …”

  1. Futurologu' de serviciu Says:

    Foarte original postu, omu! Revin cu precizari de ce e asa, ca acum e 00,08 si mai am ceva de adaugat la meseria mea de tinator al dreptatii. :)

  2. Vai mai…pui de Matrix…:D…pai fiecare meserie implica un anumit grad de interactiune cu oamenii…in meseria ta vei concepe programe cu diverse intrebuintzari si pt diferite persoane de la geeks la oameni de afaceri…daca nu privesti pozitiv lucrurile vei porni cu un mare dezavantaj in cariera…deci a fi informatician nu inseamna a nu face nimic pt lume… ;)

  3. Intre viata profesionala si viata personala e normal sa existe o legatura… insa fiecare decide cat de stransa sau.. nu :) este aceasta. Chiar daca esti un adevarat profesionist in timpul jobului, poti fi ce vrei in timpul liber ( ma jur ca nu o sa analizez circuite in timpul liber ca de nu ma tai :)) )

  4. ps. e naspa sa lucrezi cu oamenii pt ca insusi sunt naspa. mai bine cu calcu ;)

  5. mi-a povestit cineva despre o carte despre matematicieni si despre faptul ca foarte multi matematicieni au ajuns sa se sinucida pt ca au ajuns la concluzia ca toate din jur sunt variabile, nimic constant. Oamenii care traiesc in lumea numerelor ajung la concluzia ca viata pana la urma se egaleaza cu zero, pecum toate expesiile pe care le utilizeaza ei.
    concluzia: numere, numere, dar asta e ce faci nu cine esti

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: